De webshop is weer online!

U kunt weer bestellen in de webshop. Na een bestelling krijgt u van ons een email met een beveiligde link om te betalen met iDeal, Paypal of een creditkaart.

 

Nieuwe website

Achter de schermen zijn wij druk bezig met het maken van een volledig nieuwe website van Aurora Kontakt.

Tot die tijd kunt u gewoon op deze website nog uw gloeilampen en andere artikelen bestellen!

 

Nieuw in het assortiment

In plaats van een witte kerst is het nu vooral een natte boel. Dat doet je hunkeren naar de komende zomer. Dat ‘ie maar net zo warm als lang mag zijn als de vorige. En om het dan een beetje prettiger te maken in huis, verkopen wij nu alvast plafondventilatoren. Hele mooie… kijkt u maar op onze webshop! Veel winkelplezier…

Verbod op halogeenlampen!

1 september 2018 is de datum waarop rondomschijnende halogeenlampen op 230 Volt niet meer ingekocht mogen worden. De voorraad die we nog in huis hebben mogen wij nog wel verkopen. En over twee jaar is het helemaal afgelopen met alle types halogeen. De (Europese) overheid wil dat iedereen overgaat op LED verlichting. De gloeilamp werd al verboden in 2009. Want dat was en is energiezuiniger. Saillant detail hierbij is dat het (elektrisch) energiegebruik van de consument de laatste jaren alleen maar is toegenomen, ondanks het feit dat veel mensen intussen zijn overgegaan op LED verlichting.

Aurora Kontakt heeft nu nog veel halogeenlampen op voorraad, maar wacht niet te lang…

Nieuwe zending flame-lampen binnen

Nieuwe flame-lampen binnen

Flame-lamp

We hebben weer een nieuwe zending flame-lampen binnen!

Rijksmonument nummer 6190

Rijksmonument nummer 6190:

Bovenstaande valt na te lezen op de website van KICH (Kennis Infrastructuur Cultuurhistorie). Het rijksmonument van zeer hoge waarde, nummer 6190 staat in de Amsterdamse Vijzelstraat, nabij de Munt en de Bloemenmarkt, ingeklemd tussen twee andere, veel hogere gebouwen. Je zou er haast aan voorbijlopen, tenzij je dringend behoefte had aan een paar gloeilampen. Het gaat om dit pand:

Winnende foto Wiki Loves Monuments - © Rudolphous

Winnende foto Wiki Loves Monuments - © Rudolphous

Wiki Loves Monuments

De originele foto werd gemaakt door Rudolphous in het kader van een fotowedstrijd, georganiseerd door Wikimedia Nederland in september 2010.

Deelnemers maakten foto’s van een aantal van de meer dan 50.000 rijksmonumenten in Nederland. Dit zijn gebouwen of objecten van algemeen belang vanwege hun schoonheid of vanwege hun belang voor wetenschap of het culturele erfgoed. Dit varieert van archeologische vondsten in Drenthe tot de grachtenpanden in Amsterdam en het Koninklijk Paleis in Den Haag.

Meer dan 12.500 foto’s

Tijdens de wedstrijd werden meer dan 12.500 foto’s ingezonden van bijna 8000 monumenten. Van al deze foto’s werd een opname van ons historische pandje door de jury uitverkozen tot winnaar en daar zijn wij niet weinig trots op! We feliciteren fotograaf Rudolphous van harte. Lees het juryrapport op de site van Wiki Loves Monuments:

Daar valt o.a. te lezen:

Op het eerste gezicht lijkt alles op de foto te ontkennen dat het een monument is waar we naar kijken. Het is verminkt door de vele reclameuitingen, staat in een rommelige omgeving naast een gebouw wat niet monumentaal is en het is een druilerige dag met veel regen.

Wij weten daar alles van. Het historische huisje maakt deel uit van een veel grotere winkelruimte dan dit bescheiden pandje doet vermoeden. In het huisje zelf staan wat vitrines, een oude toonbank achterin en natuurlijk de kassa nabij de deur. Wie nieuwsgierig is naar de bovenverdieping mag gerust komen kijken; de ruimte maakt deel uit van de voor klanten toegankelijke winkel. En wie bij ons alleen even komt schuilen voor de regen: behalve gloeilampen verkopen wij ook paraplu’s!

Lees meer op: http://wikilovesmonuments.nl/winnaars/

Na de bekendmaking wijdde ook de Telegraaf een berichtje aan de winnende foto.